středa 13. dubna 2016

Noční lovec

autor :  Chris Carter

 anotace (zdroj Databaze knih ) :


V Los Angeles řádí sériový vrah. Na ženách, které mu padnou za oběť, nejsou navenek patrné žádné známky násilí – jen zašité rány, v nichž se však nacházejí předměty tak hrůzné, že svědčí o mimořádně zvráceném pachateli.

Detektiv Robert Hunter se při honbě za pachatelem střetne se soukromou vyšetřovatelkou Whitney Meyersovou. Sledují stejnou stopu a zjišťují, že se pohřešují další ženy. Jsou ještě naživu? Podaří se dostihnout šíleného vraha dřív, než unese a bestiálně zabije další oběť? Jaké strašlivé tajemství skrývá minulost muže, který se dopouští tak nestvůrných zločinů?



Thriller, který jsem přečetla opravdu jedním dechem.Ono to snad ani jinak nejde, kapitoly vetšinou končí tak, že vás to nutí číst další.
 Autor vystudoval psychologii a chování zločinců na Michiganské univerzitě. Jako člen týmu soudní psychologie michiganského státního zastupitelství vyslýchal a studoval mnoho zločinců včetně sériových a mnohonásobných vrahů, odsouzených k doživotním trestům.
Znalost psychologie je na stylu psaní tohoto autora znát.
Způsob vraždění žen, je pro detektiva Huntera a jeho parťáka Garciu velkým oříškem. I když vrah zabíjí opravdu nezvyklým způsobem, na oběti nejsou nalezeny žádné stopy násilí,když pomineme zašité části těl. Je to snad někdo, koho ženy znaly ? Nebo si je vrah vybírá náhodně ?
Při každé nově objevené zavražděné oběti mi běhal mráz po zádech a říkala jsem si, jestli si autor celý příběh vymyslel a nebo částečně čerpal z případů, ke kterým se dostal po dobu jeho původní profese.

Pokud máte rádi knihy, kde nechybi pořádná dávka napětí, tak vám tuto určitě mohu doporučit.Od tohoto autora je to má první kniha, ale chystám se i na další.
 Znáte tohoto autora ?Máte už některou z jeho knih přečtenou ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.